Nieuws. Lakenpark Leiden opgeleverd!

Het onlangs opgeleverde groene Lakenpark in Leiden is ontstaan in ons prijsvraag-winnende voorstel voor de locatie Lakenplein / Waardgracht, dat door de jury met de maximale punten (10 voor stedebouw en architectuur) werd beoordeeld. Door het compact oplossen van het programma op een minimale footprint met parkeren onderin het gebouw, is ruimte ontstaan voor de realisatie van een nieuw stadspark. Dit is een mooi voorbeeld van klimaatadaptief en natuurinclusief ontwerpen. De groene helling en lommerrijke terrassen maken van het gebouw en park een symbiotisch geheel.

Afgelopen 15 juli is het park officieel door de gemeente Leiden geopend en is het eindresultaat van dit integrale ontwerp te bewonderen.

De bewoners, omwonenden, de gemeente en Portaal als eigenaar van het gebouw zijn heel trots op het resultaat. Het gebouw is gerealiseerd volgens het principe van prefab-conceptueel bouwen, een ware voorloper van de huidige zoektocht van coöperaties naar manieren om conceptueel te bouwen.

Andere bijzonderheden in het ontwerp zijn o.a. de flexibele opzet van de 67 appartementen die in de loop van de tijd in grootte en indeling te wijzigen zijn, minimale energielasten voor bewoners, en het versterken van de sociale cohesie op gebouw-, buurt- en stadsniveau door de aanleg van het Lakenpark, dat kwaliteit toevoegt aan de stad als geheel.

Nieuws. Dag van de Architectuur 2021

Vijverpark is een van de projecten die aandacht krijgt op de Dag van de Architectuur in Haarlem. Stefanova Architecten heeft ruim 100 woningen ontworpen in dit gebied, waarvan de helft inmiddels opgeleverd is en de rest in de steigers staat.

https://www.youtube.com/watch?v=96iLMOj07PA

Vijverpark fase 1
Vijverpark fase 2
 

Nieuws. Ontwerp op Centrumeiland IJburg nadert nieuwe fase

Het ontwerp voor 60 sociale huurwoningen en een Jongerentalentcentrum op Cetrumeiland IJburg vordert gestaag. Het Definitief ontwerp is afgerond en na een vlotte positieve beoordeling van de Welstandscomissie zijn we in de maakbaarheidsfase terechtgekomen. In samenwerking met van Wijnen werken we in een bouwteam aan de optimalisatie van het plan. 

>>Project

Nieuws. Vijverpark in Haarlem wint de Lieven de Key Penning 2020 publieksprijs!

Vijverpark (De Entree Oost) in Haarlem wint
de Lieven de Key Penning 2020 publieksprijs!

Stefanova Architecten heeft het ontwerp voor de stedelijke buitenrand aan de Amerikaweg verzorgd, met oa. appartementen, stadse woningen en een straatje met grondgebonden woningen. Hans Been architecten maakte het ontwerp voor de woningen in het binnengebied. Op deze mooie foto van Luuk Kramer is Vijverpark te zien vanaf de Entree West (ook genomineerd) en hier komt mooi naar voren hoe de twee gebieden samen De Entree vormen, naar geslaagd stedebouwkundig ontwerp van Common Affairs / Jos van Eldonk.

>> project

Nieuws. De Spreeuwen Genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs!

Het project De Spreeuwen in de Houthavens in Amsterdam is genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2020!

Stemmen op amsterdamwoont.nl

Het Pakhuisensemble bevindt zich op een zichtlocatie in de Houthavens en vormt een verbinding met de oude stad. Mede door dit gebouw voelt de Houthavens als een vanzelfsprekende uitbreiding van Amsterdam. Deze rol zal in de toekomst nog versterkt worden als de gracht rondom is uitgegraven en het blok midden in het water zal komen te staan.

De parel van het project is het groene verhoogde hof waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Door het woon- en parkeerprogramma slim en compact op te lossen is op het kavel ruimte ontstaan voor een pleintje aan het water, dat de verbinding legt met de rest van de Houthavens en haar bewoners.

>>Project

Nieuws. Rondleiding GEBOUWDE TROTS Haarlem Vijverpark

In het kader van de tentoonstelling GEBOUWDE TROTS , geef ik morgen 11 september een rondleiding bij het project #Vijverpark in Haarlem, samen met Menno Mönch van Mooijekind Vleut Makelaars.

ABC Architectuurcentrum Haarlem organiseert deze rondleiding/fietsexcursie. Er worden in totaal drie recent opgeleverde projecten bezocht. Leuk dat we gevraagd zijn en wij hebben er zin in.

Meer info op:
https://lnkd.in/dxZv6MJ
foto: Luuk Kramer

Nieuws. Kolenkit fase 5

De vernieuwing van de Kolenkitbuurt in Amsterdam-West is in volle gang. Stefanova Architecten maakt het ontwerp voor twee bouwblokken aan de Wiltzanghlaan en de Akbarstraat. De kenmerkende open strokenbebouwing van Cornelis van Eesteren is doorontwikkeld naar (half) gesloten bouwblokken met een duidelijke grens tussen openbaar en privé.

In opdracht van Eigen Haard maken wij een levensloopbestendig ontwerp voor 126 sociale- en middensegmentwoningen. De woningen zijn verdeeld over 2 woonblokken met grote diversiteit aan woningtypes. Elk met een centraal groen hof met tuintjes, terrassen, en (fiets)- parkeerplekken, die de sociale veiligheid en ontmoeting tussen de bewoners bevorderen. De kant aan de Wiltzanghlaan is bestemd voor een seniorenwoongroep met gemeenschappelijke ruimte en tuin.

Nieuws. Project Enka in Ede in de Gelderlander

Het project De Laan op het Enka-terrein in Ede prijkt op de foto bij het artikel: Ede blijft maar groeien  in de Gelderlander. Het Enka terrein is 1 van de groeikernen die afgelopen jaren tot ontwikkeling is gekomen. Stefanova Architecten heeft met ca. 200 woningen mogen bijdragen aan deze prachtige nieuwe wijk. 

>>Artikel