Nieuwe Kom blok C1 en C2
  • Adres:
    Venneperstraat / Gelevinkstraat / Poststraat / De Doorgang Nieuw Vennep
  • Programma:
    ca 4000m² retail, 71 appartementen, parkeergarage
  • Opdrachtgever:
    Wilma Wonen en Green Real Estate
  • Ontwerpteam:
    Svetla Stefanova, Jos Neering, Jouri Westhoff

In het centrum van Nieuw Vennep ontwerpt Stefanova Architecten twee blokken met onder andere een supermarkt, een andere grote retailer, een parkeergarage en appartementen. In het ‘kernverzorgend’ centrumgebied waar het complex komt te staan zijn ontmoeting en boodschappen doen de belangrijkste uitgangspunten voor de vernieuwing. De twee blokken hebben binnenstedelijke uitstraling, en zijn opgebouwd uit verschillende panden met gemeenschappelijke karakteristieken. De architectuur is eigentijds en reageert tegelijkertijd op de winkelpanden aan de overzijde van de Venneperstraat. Het Symfonieplein verbindt het bestaande winkelcentrum met het nieuwe winkelgebied, met in de plint een supermarkt en een andere grote retailer. Het parkeren voor het winkelend publiek en de bewoners bevindt zich op de eerste verdieping, met daarboven 3- of 2 lagen wonen rond een groen hof.